Nadora, unieke opgezette vlinders, insecten en fantasie wezentjes

Je vlinder of insect op maat in 3 stappen

Geef ons je voorkeur door en we maken het voor je


Hoe werkt het

Zie je iets wat je bevalt? Uit onderstaande selectie kun je je voorkeur aangeven en we maken het graag voor je klaar!

  • Kies de vlinder of insect die je wilt.
  • Kies de lijst waarin je hem wilt.
  • Vul het contactformulier in en vermeld daarin je voorkeur.

We nemen contact met je op voor de prijs en leveringstijd.

Jij bepaalt wat je wilt, betaalt ons en we maken het klaar voor je.

Zo simpel is het


nadoranature.com prachtig opgezette vlinders en insecten

Kies je vlinder

Wat is je favoriete vlinder?

Morpho Aega

De Morpho Aega is zeer zeldzaam en prachtig. Deze Morpho Aega is ca 5 x 5 cm groot.

MORPHO_AEGA

Morpho Didius

De Morpho Didius is de bekendste van de Morpho soorten en zeer geliefd. Ook wel bekend als het wonder van de tropen. Deze morpho didius is ca 10 x 10 cm groot.

PAPILIO ULYSSES

De Papilio Ulysses is een typische regenwoudvlinder. De blauwe vleugels hebben een glanzende glans, die al op grote afstand te zien is. Deze Papilio Ulysses is ca 10 x 10 cm groot.

PAPILIO_ULYSSES
ACHERONTIA_ATROPOS_-_DOODSKOPVLINDER

ACHERONTIA ATROPOS - DOODSKOPVLINDER

De doodskopvlinder is een nachtvlinder. De naam is afgeleid van de op een schedel lijkende vlek op het borststuk. Deze doodskopvlinders is ca 5 x 5 cm groot.

Antheraea yamamai

De Antheraea yamamai is de Japanse eikenzijde mot die Tensan zijde produceert. Al meer dan duizend jaar wordt deze zijdevlinder in Japan gekweekt. De larven voeden zich vooral met eikenbomen (Quercus). De zijde is van nature lichtgroen van kleur. Deze zijde is zeer sterk en heeft een elastische eigenschap. De zijde is zeer duur in Japan. Ze zijn zeer variabel van kleur. Deze Antheraea yamamai is ca 8 x 8 cm groot.

Antheraea yamamai (Japanse Eikenzijdevlinder)
PAPILIO_BUDDHA

PAPILIO BUDDHA

De Papilio Buddha is een zwaluwstaartsoort die voorkomt in India. De regering van Kerala heeft hem uitgeroepen tot officiële staatsvlinder. Deze papilio Buddha is ca 5 x 5 cm groot.

Papiliio Helenus

De Papilio Helenus ook wel bekend als red Helen, komt het hele jaar door algemeen voor in beboste habitats in heel Vietnam. Hij waagt zich meestal niet in cultuurland en steden. Deze Papilio Helenus is ca 8 x 8 cm groot.

Papilio Helenus vlinder
Papilio Demoleus vlinder

Papilio Demoleus

De Papilio Demoleus vlinder komt o.a. voor in Afghanistan, Birma en Australië. Deze vlinder is niet overal even geliefd in zijn verspreidingsgebied. De rupsen kunnen ware plagen vormen op plantages waar citrusplanten verbouwd worden. Door hun enorme eetlust richten ze veel schade aan. Het is een snelle vlieger, die ongeveer 1 meter boven de grond vliegt en meestal op zoek is naar bloemen. Deze Papilio Demoleus is ca 6 x 6 cm groot.

Papilio thoas

De Papilio thoas, de koning zwaluwstaart of Thoas zwaluwstaart, is een vlinder uit de familie Papilionidae. Hij komt voor in het uiterste zuiden van de Verenigde Staten, Mexico, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. De spanwijdte is 100-130 mm. De soort wordt gemakkelijk verward met de reuzenzwaluwstaart, waar hij zowel in het larvale als in het volwassen stadium sterk op lijkt.

Papilio thoas vlinder
Graphium Doson vlinder

Graphium Doson

De Graphium Doson vlinder komt o.a. voor in India, China, Japan en Indonesië. De vlinder lijkt veel op de Graphium sarpedon, maar verschilt van die soort door een rij vlekjes langs de vleugelranden. Het is een snelle, nerveuze vlieger. Rupsen rusten overdag bovenop de bladeren en zijn dan nauwelijks te zien. Deze Graphium Doson is ca 5 x 5 cm groot.

Graphium Sarpedon

De Graphium Sarpedon vlinder heeft een groot verspreidingsgebied. De vlinder met de opvallende blauwe band komt voor in o.a. Korea, Japan, Indonesië en Australië. Hij voelt zich thuis in bossen en open terreinen. In Australië brengt hij soms schade toe aan de kamferbomen, die daar verbouwd worden. deze Graphium sarpedon is ca 5 x 5 cm groot.

Graphium Sarpedon vlinder
Panacea Regina vlinder

Panacea Regina

De geprepareerde vlinder Panacea Regina is een magisch kunstwerk dat leven brengt in elke kamer. De vlinder, ook bekend als de koning van Spanje Fritillary, is een adembenemende schoonheid met zijn levendige oranje en zwarte vleugels.

Charaxes Bernardus

Deze Charaxes bernardus heeft een spanwijdte van ongeveer 7-9 centimeter. De bovenzijde van de vleugels is roodachtig bruin of bleek bruinoranje. Met donkerbruin/zwarte spikkels aan de vleugeltippen en kleine zwarte vlekjes aan de rand van de achtervleugels. Mannetjes en vrouwtjes lijken qua uiterlijk sterk op elkaar.

Charaxes Bernardus vlinder
Charaxes fulvescens vlinder

Charaxes fulvescens

De Charaxes fulvescens ook wel bekend als de bos parel Charaxes, is een vlindersoort uit de familie Nymphalidae, verspreid over Midden-Afrika. De volwassenen zijn oranjebruin en wit. Ze komen uit na ongeveer 7-10 dagen. Deze Charaxes fulvescens is ca 5 x 5 cm groot.

Dysphania transducta

De Dysphania transducta is ook wel bekend als de mot van Borneo of de valse tijgermot. Deze mot komt uit Azië. Er is niet veel bekend over de natuurlijke historie van deze prachtige mot, maar hij is verwant aan de Valse Tijgermot. Deze Dysphania transducta is ca 5 x 5 cm groot.

Dysphania transducta vlinder
Pachliopta aristolochiae vlinder

Pachliopta aristolochiae

De waardplant van de Aristolochia tagala is de giftige. De kleur van de rupsen varieert van roze-grijs tot zwart. De rups neemt gifstoffen op uit de plant. Die maken de rups en de vlinder oneetbaar voor insecteneters. Met de opvallende rode kleuren van hun lichaam en het rood-witte kleurpatroon op hun vleugels waarschuwen de vlinders voor die giftigheid. Deze Aristolochia tagala is ca 5 x 5 cm groot.

Chrysiridia rhipheus

Chrysiridia rhipheus is een dagactieve nachtvlinder uit de familie Uraniidae, de uraniavlinders. Door de lokale bevolking wordt de vlinder Adriandolo of Lolonandriana genoemd, wat edele vlinder of edele geest betekent. Deze Chrysiridia rhipheus is ca 8 x 8 cm groot.

Chrysiridia rhipheus vlinder
IDEA_BLANCHARDI vlinder

IDEA BLANCHARDI

De Idea Blanchardi komt slechts voor op het Indonesische eiland Sulawesi. De voedselplanten van de rupsen zijn tylophora en parsonis. Als gevolg van zijn grote vleugels heeft deze vlinder een trage, zeilende vlucht. Deze Idea Blanchardi is ca 5 x 5 cm groot.

Ideopsis Vitrea

De Ideopsis vitrea, de bosnimf van Blanchard, is een vlinder uit de familie Nymphalidae. Hij komt voor op Sulawesi, de Molukken en Nieuw-Guinea. Deze Ideopsis vitrea is ca 5 x 5 cm groot.

Ideopsis Vitrea vlinder
Lamprima adolphinae kever

Lamprima adolphinae

De Jewel Stag Beetle, (Lamprima adolphinae) is een soort hertskever uit Indonesië. Ze staan bekend om de vele verschillende metaalkleuren waarin ze voorkomen, zoals goud, groen, blauw en paars. Het is een relatief kleine soort die bij de grote mannetjes op ongeveer 50 mm uitkomt.

Lucanus maculifemoratus

De Lucanus maculifemoratus is een kever uit de familie Lucanidae. Deze soort staat in Japan bekend als Miyama-hertkever (Deep Mountain-hertkever). Deze kevers hebben een lichte bedekking van goudkleurig haar op hun rug, meestal rond de achterranden. Deze Lucanus maculifemoratus is ca 8 x 8 cm groot.

Lucanus maculifemoratus - vliegend hert

Geef je voorkeur door

Heb je gezien welke vlinder of insect je wilt? Of heb je zelf iets dat gemaakt moet worden? Laat het ons weten via het contactformulier. We nemen contact met je op mbt de prijs en levertijd. Na jouw akkoord en betailing maken we hem klaar voor je in de lijst die je wilt.

kies je lijstkleur en maat

Je kunt kiezen uit zwarte en beige lijsten met diverse maten.

lijstkleur en maat

Zwarte lijst buitenmaten in cm

3 x 12.5 x 12.5
3.5 x 17.5 x 17.5
3.5 x 22.5 x 22.5
4.5 x 17 x 22
6 x 23 x 28
6 x 27 x 27
6 x 37 x 37

Beige lijst buitenmaten in cm

3 x 22.5 x 27.5 (Doorkijk en Eenzijdig)
4 x 15 x 15 (Doorkijk)
4.5 x 17 x 22 (doorkijklijst)
4.5 x 17 x 22
4.5 x 22 x 27 (doorkijklijst)
4.5 x 12 x 17


Geef je voorkeur door

Heb je gezien welke vlinder of insect je wilt? Of heb je zelf iets dat gemaakt moet worden? Laat het ons weten via het contactformulier. We nemen contact met je op mbt de prijs en levertijd. Na jouw akkoord en betailing maken we hem klaar voor je in de lijst die je wilt.


Diervriendelijk opgezette vlinders in lijst. Zo kan het ook!
Diervriendelijk opgezette vlinders in lijst. Zo kan het ook!

april 08, 2023

Helaas worden vlinders vaak verkeerd begrepen en onrechtmatig behandeld, vooral als het gaat om de illegale handel in levende exemplaren. Als een gepassioneerde natuurliefhebber, ben ik fel tegen deze praktijken. In plaats daarvan wil ik overleden vlinders een tweede leven geven door ze te prepareren in lijsten, om zo hun schoonheid te laten zien op een manier die respectvol is voor het dier.

Lees verder

Geprepareerde vlinder in lijst en haar schoonheid.
Geprepareerde vlinder in lijst en haar schoonheid.

april 04, 2023

Geprapreerde vlinders in lijst zijn al eeuwenlang een populaire vorm van decoratie en verzameling. Van kleurrijke tropische vlinders tot de meer ingetogen soorten, er is voor elk wat wils als het gaat om deze prachtige insecten. Maar wat is er zo speciaal aan deze geprapreerde vlinders en waarom is een vlinder in lijst zo gewild?

Lees verder

Het gevaar van de eikenprocessierups vlinder
Het gevaar van de eikenprocessierups vlinder

april 03, 2023

De vlinder die zo gevaarlijk is als een hongerige leeuw! Laat me je voorstellen aan de Thaumetopoea processionea vlinder, ook bekend als de eikenprocessierups vlinder of processievlinder!

Lees verder


Wist je dat opgezette vlinders vaak bij rouw plechtigheden gebruikt worden? Ze symboliseren de overgang van leven naar de dood.


Niets willen missen?

Blijf op de hoogte van nieuwkomers, aanbiedingen en nieuws