F.A.Q.

Insecten

Waarom vind ik insecten op deze website?

We staan er niet bij stil hoe belangrijk en waardevol insecten zijn voor deze wereld. Veel mensen hebben een verkeerd beeld van insecten en denken dat het ongedierte is. Zij realiseren zich niet wat het nut van deze dieren is voor ons en natuur. Maar, als je ze van dichtbij gaat bekijken, dan ga je pas echt zien hoe prachtig mooi deze dieren zijn. Het zijn net klein kunstwerkjes van moeder natuur. Om mensen te helpen insecten meer te gaan waarderen, wil ik ze behouden en een tweede "leven" bieden. Daarom zoek ik met Nadora door heel Europa naar natuurlijk gestorven insecten en prepareer ze met uiterste zorg met de hand, zodat jij kunt gaan zien wat ik zie.

Neem je ook custom bestelling op aanvraag aan?

Ja! Ik kan zeker met je samenwerken om een ​​mooi display te ontwerpen dat precies goed is voor jou, een vriend, een begrafenis, je bruiloft of bedrijf. Custom made bestellingen worden niet gerestitueerd.

Hoe behoud/ verzorg ik mij ingelijst insect het beste?

Met de juiste basiszorg kan jouw insectendisplay een leven lang meegaan. Vermijd, net als bij elke kunst, direct zonlicht, de nabijheid van verwarming en vochtige omstandigheden.

Zijn alle items hetzelfde?

Er kunnen zeer kleine variaties zijn, aangezien alle exemplaren uit de natuur worden verkregen.

Zijn bij alle Blauwe Morpho Vlinders de ingewanden uit hun buik verwijderd?

Ja, ingewanden worden altijd verwijderd uit de buik, omdat oliën in de buik van deze vlinder vlekken veroorzaakt op hun mooie vleugels nadat ze zijn gestorven. Je kunt tegenwoordig geen Morpho-vlinder op de markt vinden met ingewanden in de buik.

Niets willen missen?

Blijf op de hoogte van nieuwkomers, aanbiedingen en nieuws