Top 10 mooiste cicaden ter wereld.

Door Diego Julian februari 01, 2023

Top 10 mooiste cicaden ter wereld.

Cicaden staan bekend om hun luide, kenmerkende gezang en harde exoskeletten, maar wist je dat sommige soorten ook een prachtige kleur en fijnmazige patronen hebben? In dit artikel verkennen we de top 10 mooiste cicaden ter wereld.

  1. Magicicada septendecim: Ook bekend als de "17-jarige cicade," deze soort komt voor in het oosten van Noord-Amerika en staat bekend om zijn opvallende zwarte en oranje kleur. De mannetjes hebben felrode ogen en de vrouwtjes zijn iets kleiner en hebben groene ogen. Deze soort staat bekend om zijn gesynchroniseerde verschijning om de 17 jaar, een fenomeen dat wetenschappers en naturalisten al eeuwenlang fascineert.

  2. Magicicada cassini: Vergelijkbaar met de 17-jarige cicade, komt deze soort ook voor in het oosten van Noord-Amerika en staat bekend om zijn felrode ogen en zwart-oranje kleurstelling. De mannetjes van deze soort hebben echter een duidelijke groene band over het midden van hun vleugels, waardoor ze gemakkelijk te onderscheiden zijn van M. septendecim.

  3. Cyclochila australasiae: Ook bekend als de "groene kruidenier", deze soort komt voor in Australië en staat bekend om zijn felgroene kleur. De mannetjes hebben helderrode ogen en de vrouwtjes zijn iets kleiner en hebben groene ogen. Deze soort staat bekend om zijn gesynchroniseerde verschijning en zijn luide, kenmerkende zang.

  4. Tibicen superbus: Komt voor in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Deze soort staat bekend om zijn opvallende zwart gele kleur. De mannetjes hebben helderrode ogen en de vrouwtjes zijn iets kleiner en hebben groene ogen. Deze soort staat bekend om zijn luide, kenmerkende zang en zijn gesynchroniseerde verschijning.

  5. Tibicen chloromerus: Komt voor in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Deze soort staat bekend om zijn opvallende zwarte en groene kleur. De mannetjes hebben helderrode ogen en de vrouwtjes zijn iets kleiner en hebben groene ogen. Deze soort staat bekend om zijn luide, kenmerkende zang en zijn gesynchroniseerde verschijning.

  6. Tibicen auletes: Komt voor in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Deze soort staat bekend om zijn opvallende zwarte en rode kleur. De mannetjes hebben helderrode ogen en de vrouwtjes zijn iets kleiner en hebben groene ogen. Deze soort staat bekend om zijn luide, kenmerkende zang en zijn gesynchroniseerde verschijning.

  7. Tibicen canicularis: Gevonden in het zuidoosten van de Verenigde Staten, staat deze soort bekend om zijn opvallende zwart-witte kleuring. De mannetjes hebben helderrode ogen en de vrouwtjes zijn iets kleiner en hebben groene ogen. Deze soort staat bekend om zijn luide, aparte zang en zijn gesynchroniseerde verschijning.

  8. Tibicen lyricen: Deze soort komt voor in het noordoosten van de Verenigde Staten en staat bekend om zijn opvallende zwart-oranje kleur. De mannetjes hebben helderrode ogen en de vrouwtjes zijn iets kleiner en hebben groene ogen. Deze soort staat bekend om zijn luide, aparte zang en zijn gesynchroniseerde verschijning.

  9. Tosena melodious: gevonden in Indonesië, deze soort staat bekend om zijn opvallende zwart-gele kleur en zijn grote omvang. De mannetjes hebben helderrode ogen en de vrouwtjes zijn iets kleiner en hebben groene ogen. Deze soort staat bekend om zijn luide, kenmerkende zang en zijn gesynchroniseerde verschijning.

  10. Okanagana rimosa: komt voor in Noord-Amerika. Deze soort staat bekend om zijn opvallende zwart-witte kleur en zijn grote omvang. De mannetjes hebben helderrode ogen en de vrouwtjes zijn iets kleiner en hebben groene ogen. Deze soort staat bekend om zijn luide, kenmerkende lied en zijn gesynchroniseerde verschijning.

Deze cicaden worden beschouwd als de mooiste ter wereld door hun kleur, ingewikkelde patronen en grote omvang, ze hebben ook een uniek en kenmerkend lied waardoor ze opvallen.


Diego Julian
Diego Julian

Auteur
Ook in Blogs

Diervriendelijk opgezette vlinders in lijst. Zo kan het ook!
Diervriendelijk opgezette vlinders in lijst. Zo kan het ook!

Door Nadora Nature april 08, 2023

Helaas worden vlinders vaak verkeerd begrepen en onrechtmatig behandeld, vooral als het gaat om de illegale handel in levende exemplaren. Als een gepassioneerde natuurliefhebber, ben ik fel tegen deze praktijken. In plaats daarvan wil ik overleden vlinders een tweede leven geven door ze te prepareren in lijsten, om zo hun schoonheid te laten zien op een manier die respectvol is voor het dier.

Lees verder

Geprepareerde vlinder in lijst en haar schoonheid.
Geprepareerde vlinder in lijst en haar schoonheid.

Door Nadora Nature april 04, 2023

Geprapreerde vlinders in lijst zijn al eeuwenlang een populaire vorm van decoratie en verzameling. Van kleurrijke tropische vlinders tot de meer ingetogen soorten, er is voor elk wat wils als het gaat om deze prachtige insecten. Maar wat is er zo speciaal aan deze geprapreerde vlinders en waarom is een vlinder in lijst zo gewild?

Lees verder

Het gevaar van de eikenprocessierups vlinder
Het gevaar van de eikenprocessierups vlinder

Door Nadora Nature april 03, 2023

De vlinder die zo gevaarlijk is als een hongerige leeuw! Laat me je voorstellen aan de Thaumetopoea processionea vlinder, ook bekend als de eikenprocessierups vlinder of processievlinder!

Lees verder

Niets willen missen?

Blijf op de hoogte van nieuwkomers, aanbiedingen en nieuws