Top 7 meest voorkomende vlinders in Nederland

Door Nadora Nature maart 25, 2023

Top 7 meest voorkomende vlinders in Nederland

Vlinders zijn prachtige wezens die overal waar ze komen vreugde en verwondering brengen. In Nederland zijn er veel verschillende soorten vlinders. Hier zijn de top 7 meest voorkomende vlinders in Nederland, samen met hun spirituele betekenis, leuke weetjes en typische eigenschappen.

  1. De Aglais urticae, of Kleine Vos in het Nederlands, is een middelgrote vlinder met oranje en zwarte vleugels. Hij staat voor transformatie en een nieuw begin. Leuk weetje: kleine vos vlinders overwinteren in holle bomen en gebouwen.
  2. De Gonepteryx rhamni, of Citroenvlinder, is een grote, gele vlinder die staat voor verandering en groei. Leuk weetje: de citroenvlinder is een van de langstlevende vlinders, met een levensduur tot 12 maanden.
  3. De Rode Admiraal (Vanessa atalanta) is een middelgrote vlinder met zwarte, rode en witte vleugels. Hij staat voor spirituele groei en avontuur. Leuk weetje: Rode admiraalvlinders kunnen tijdens hun migratie tot 5.000 mijl afleggen.
  4. De Dagpauwoog (Aglais io) is een grote vlinder met blauwe, zwarte en oranje vleugels. Hij staat voor zelfreflectie en innerlijke schoonheid. Leuk weetje: Dagpauwoogvlinders hebben "oogvlekken" op hun vleugels die roofdieren afschrikken.
  5. Het Groot koolwitje (Pieris brassicae), is een mooie, witte vlinder die staat voor zuiverheid en onschuld. Leuk weetje: grote witte vlinders kunnen tot 30 mijl per uur vliegen.
  6. De Kleine Vuurvlinder (Lycaena phlaeas) is een kleine, koperkleurige vlinder die staat voor passie en energie. Leuk weetje: Kleine vuurvlinders komen vaak voor in stedelijke gebieden, omdat ze een voorkeur hebben voor verstoorde habitats.
  7. Het Klein Geaderd Witje (Pieris napi) is een middelgrote, witte vlinder met groene aders op zijn vleugels. Hij staat voor evenwicht en harmonie. Leuk weetje: klein geaderde witjes leggen hun eitjes op planten uit de mosterdfamilie.

Kortom, deze zeven vlindersoorten zijn slechts enkele van de vele prachtige en unieke vlinders in Nederland. Elke vlinder heeft zijn eigen spirituele betekenis en leuke weetjes die ze op hun eigen manier interessant en bijzonder maken. Dus als je de volgende keer een vlinder voorbij ziet fladderen, neem dan even de tijd om zijn schoonheid en verwondering te waarderen!


Nadora Nature
Nadora Nature

Auteur
Ook in Blogs

Diervriendelijk opgezette vlinders in lijst. Zo kan het ook!
Diervriendelijk opgezette vlinders in lijst. Zo kan het ook!

Door Nadora Nature april 08, 2023

Helaas worden vlinders vaak verkeerd begrepen en onrechtmatig behandeld, vooral als het gaat om de illegale handel in levende exemplaren. Als een gepassioneerde natuurliefhebber, ben ik fel tegen deze praktijken. In plaats daarvan wil ik overleden vlinders een tweede leven geven door ze te prepareren in lijsten, om zo hun schoonheid te laten zien op een manier die respectvol is voor het dier.

Lees verder

Geprepareerde vlinder in lijst en haar schoonheid.
Geprepareerde vlinder in lijst en haar schoonheid.

Door Nadora Nature april 04, 2023

Geprapreerde vlinders in lijst zijn al eeuwenlang een populaire vorm van decoratie en verzameling. Van kleurrijke tropische vlinders tot de meer ingetogen soorten, er is voor elk wat wils als het gaat om deze prachtige insecten. Maar wat is er zo speciaal aan deze geprapreerde vlinders en waarom is een vlinder in lijst zo gewild?

Lees verder

Het gevaar van de eikenprocessierups vlinder
Het gevaar van de eikenprocessierups vlinder

Door Nadora Nature april 03, 2023

De vlinder die zo gevaarlijk is als een hongerige leeuw! Laat me je voorstellen aan de Thaumetopoea processionea vlinder, ook bekend als de eikenprocessierups vlinder of processievlinder!

Lees verder

Niets willen missen?

Blijf op de hoogte van nieuwkomers, aanbiedingen en nieuws